COMUNICAT DE PRESA – POST INCHIDERE PROIECT

Proiectul “Valea Jiului- competente pentru viitor”

Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP, în parteneriat cu Social Knowledge Training & Consulting SRL (Partener 1) a organizat conferința de inchidere a proiectului “Valea Jiului- competente pentru viitor”POCU/761/3/16/137522, Vineri 25.08.2023 la sediul Colegiului Economic Hermes, Str. Independenţei 1A, Petrosani, sala 1.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 20.11.2020 – 31.08.2023 și a fost implementat de Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu SK- Social Knowledge Training & Consulting (Partener 1).

Proiectul a fost finantat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 si a avut drept obiective promovarea si cresterea gradului de ocupare sustenabila si de calitate a fortei de munca pentru 151 de persoane, someri si persoane inactive.

Proiectul a fost destinat tuturor persoanelor inactive si someri care se regasesc in una din urmatoarele categorii: someri de lunga durata si/sau persoane cu dizabilități, persoane cu nivel scazut de educatie, persoane cu varsta de 55-64 ani ani), persoane de etnie roma si persoane din mediul rural din regiunea de dezvoltare Vest, județul Hunedoara, Valea Jiului – localitățile Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni, Uricani.

Scopul final al acestui proiect a fost acela de a oferi persoanelor recrutate in grupul tinta, măsuri integrate și personalizate de consiliere si formare profesională, în vederea dezvoltarii abilităţilor şi încrederii în sine pentru 151 persoane din grupul tinta, imbunatatirea aptitudinilor si dezvoltarea competentelor pentru 121 persoane calificate si cresterea gradului de ocupare si asigurarea sustenabilitatii proiectului prin incadrarea in munca a 68 de persoane din arealul Vaii Jiului.

La acest eveniment au participat persoane din cadrul proiectului care au beneficiat de serviciile furnizate, experti colaboratori si reprezentanti ai mediului ONG.