Consiliere activitatii de informare si consiliere profesionala în cadrul proiectului „Competente pentru ospitalitate”

Fundatia noastra ofera servicii de informare si consiliere profesionala pentru proiectul „Competente pentru ospitalitate”. Aceasta activitate va fi structurata in functie de nevoile individuale ale grupului tinta, pentru a ajuta beneficiarii sa isi construiasca profilul ocupational si sa gaseasca un loc de munca potrivit. Printre elementele obligatorii ale activitatii se numara inventarierea experientelor de munca anterioare, a aptitudinilor, intereselor, competentelor si asteptarilor ocupationale.

De asemenea, vom oferi consiliere catre programele de formare profesionala oferite in cadrul proiectului sau alte programe care sa duca la cresterea gradului de ocupare pe piata muncii. Aceasta activitate va ajuta in mod special la eficientizarea procesului de cautare a unui loc de munca.

Beneficiarii vor primi consultanta cu privire la realizarea unui CV si a unei scrisori de intentie, iar pentru persoanele care au minim invatamantul obligatoriu sau nivel de educatie scazut, oferim o pregatire suplimentara pentru a-si imbunatati sansele de a fi angajati. Consilierea va continua si dupa gasirea unui loc de munca, unde vom oferi sprijin si sustinere motivationala in vederea realizarii unui plan de actiune pentru urmarea si indeplinirea obiectivelor profesionale.

Activitatile de consiliere profesionala vor avea loc in grup sau individual, iar fiecare beneficiar va putea participa cel putin la o sedinta de informare si consiliere in grup si la doua sedinte de informare si consiliere individuala. Aceste sedinte vor fi personalizate si vor include aplicarea instrumentelor specifice de lucru si fisele care va fi parte din dosarele fiecarui beneficiar, pentru a putea urmari evolutia lor in cadrul proiectului de la inceput si pana la final.

Suntem increzatori ca aceste activitati de informare si consiliere profesionala vor ajuta beneficiarii sa isi dezvolte abilitatile si competentele profesionale, astfel incat sa poata avea succes pe piata muncii si in carierele lor.