Eveniment de informare de informare Angajare sustenabila Microregiunea Valea Jiului” – 2 septembrie 2022

Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP, în parteneriat cu Social Knowledge Training & Consulting SRL (Partener 1) va organiza un EVENIMENT DE INFORMARE/PROMOVARE A FORMARII IN PROFESII SUSTENABILE in cadrul proiectului „Angajare sustenabila Microregiunea Valea Jiului” POCU/761/3/16/137521. Evenimentul de informare/promovare a formarii in profesii sustenabile, va avea loc in data de 02 septembrie 2022, in localitatea Petrosani judetul Hunedoara.

Proiectul este finantat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 si are ca obiective promovarea si cresterea gradului de ocupare sustenabila si de calitate a fortei de munca pentru 151 de persoane, someri si persoane inactive.

Proiectul este destinat tuturor persoanelor inactive si someri care se regasesc in una din urmatoarele categorii: someri de lunga durata si/sau persoane cu dizabilități, persoane cu nivel scazut de educatie, persoane cu varsta de 55-64 ani ani), persoane de etnie roma si persoane din mediul rural din regiunea de dezvoltare Vest, județul Hunedoara, Valea Jiului – localitățile Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni, Uricani.

Scopul final al acestui proiect este de a oferi persoanelor recrutate in grupul tinta, măsuri integrate și personalizate de consiliere si formare profesională, în vederea dezvoltarii abilităţilor şi încrederii în sine pentru 151 persoane din grupul tinta, imbunatatirea aptitudinilor si dezvoltarea competentelor pentru 121 persoane calificate si cresterea gradului de ocupare si asigurarea sustenabilitatii proiectului prin incadrarea in munca a 68 de persoane din arealul Vaii Jiului.

La acest eveniment sunt asteptati reprezentati ai mediului de afaceri, reprezentanti ai institutiilor dar si persoane aflate in cautarea unui loc de munca.  Participantii vor fi  informati cu privire la serviciile furnizate si oportunitatile de formare ale proiectului, activitatile proiectului, toate aceste masuri avand rolul de a a promova angajarea sustenabila in zona de implementare a proiectului.