“Educatia” a devenit in secolul XXI un cuvant la indemana tuturor si, totusi, pentru atat de multi un proces inaccesibil, pe care doar si-l imagineaza cum ar putea fi. Astfel, tot ceea ce inseamna cresterea, hranirea, cultivarea propriilor valori si interese in vederea pregatirii omului ca element activ al vietii sociale imbraca pentru fiecare o alta forma, data de posibilitatile pe care natura i le-a scos in cale, unii reusind sa-si depaseasca conditia, altii obosind incercand.

Diversitatea noastra ca oameni si raspandirea noastra demografica, a facut ca in momentul de fata doar o mica parte din potentialul latent al societatii sa poata fi intors catre ea sub forma de rezultate. Caracterul notoriu al egalitatii de sanse paleste, astfel, sub criteriul varstei, religiei, apartenentei la grup sau gradului de handicap dintr-o fortare sociala de a dezvolta multilateral angajati la un nivel superficial.

Noi ne dorim sa putem da o sansa tuturor, intervenind acolo unde lipseste accesul la informatie sau mijlocul de actiune, participand activ la cresterea gradului de integrare si incluziune a persoanelor aflate in situatie de risc social, pe toate planurile vietii comunitare – economic, social, profesional, cultural si familial. Sprijinind dezvoltarea de practici inovatoare in educatia si formarea profesionala, urmarind cresterea gradului de transparenta a calificarilor, precum si maximizarea impactului proceselor educative, ne propunem sa egalizam sanse si posibilitati.

Organizarea cursurilor de formare profesionala in cadrul proiectelor noastre a condus la cresterea nivelului de calificare/recalificare a beneficiarilor in vederea obtinerii unei calificari complete si actuale in corelare cu cerintele pietei muncii (CRESA), cat si a insertiei profesionale si mentinerii stabilitatii locului de munca pentru persoanele aflate in situatii de risc (EXCELNET).

Educatia aduce schimbari, formeaza caractere care au incredere in sine, potenteaza valori si creaza competente Scopul nostru este de a face posibil accesul la educatie si la o dezvoltare deplina pentru cat mai multi, dandu-le posibilitatea de a fi implicati in propria lor devenire.

Ariile de implicare CREFOP