Responsabilitatea sociala si civica a debutat in Romania ca un curent de import a marilor corporatii doritoare sa valorifice si aici strategiile rodnice de colaborare cu comunitatea. Si-au asumat serios impactul pe care deciziile luate si activitatile intreprinse il au asupra societatii si asupra mediului inconjurator si au incercat sa faca cat se poate de vizibil aceasta.

Un parteneriat pe termen lung cu comunitatea presupune insa mult mai mult decat sprijinirea acesteia in rezolvarea problemelor sale sociale; presupune un efort constient de antrenare a cat mai multor persoane care aleg sa se implice constient in schimbarea unor mentalitati si cladirea unor valori comune; presupune protejarea tuturor acelor medii care prin prizma unor nesanse ale vietii au ajuns sa nu mai poata tine pasul cu schimbarea care a aparut in lume; presupune un dialog permanent intre cei care pot face o diferenta si comunitate, spre cresterea calitatii vietii acestora din urma.

Noi ne-am dorit inca de la inceputuri sa facem o diferenta, abordand deschis, obiectiv si cuprinzator responsabilitarea sociala si civica in toate proiectele noastre. Sensibili la mediul care ne inconjoara, am conceput intreaga noastra activitate pentru oameni, in a caror evolutie am crezut si investit, deopotriva. A fost si este modul nostru de a ne arata respectul fata de comunitatea din care facem parte, dovedind implicare activa in viata comunitatii si angajament constant fata de implinirea necesitatilor acesteia.

Infiintarea Centrelor de Resurse in Economia Sociala, dezvoltarea unei retele de Centre de Excelenta specializate in furnizarea de servicii de reabilitare si integrare profesionala a persoanelor cu handicap, precum si crearea unor contexte de orientare, consiliere, mediere si formare profesionala, reprezinta doar cateva exemple ale modului in care am ales sa ne dedicam cauzei noastre. Pentru mai multe detalii legate de proiectele noastre, puteti accesa acest link.

Ariile de implicare CREFOP