Dintotdeauna comunitatile s-au dezvoltat ca urmare a exploatarii resurselor locale, creand adevarate retele de suport reciproc in toate ariile sociale importante. Fundamentul evolutiei lor era de regula material, bazandu-se pe resursele naturale si atragand dupa sine o alta importanta resursa: educatia.

Puterea pe care o are educatia in calitate de catalizator al dezvoltarii umane creste exponential cu motivatia oamenilor de a-si depasi conditia si de a-si imbunatati calitatea vietii.

Observand aceste nevoi, ne-am propus sa venim in intampinarea comunitatilor, aducand mai aproape educatia de mediile dezavantajate, oferindu-le, astfel, posibilitati de dezvoltare personala si profesionala.

Dezvoltarea comunitara este un proces de o interventie complexa, care implica cresterea capitalului social al comunitatii prin accesul la fonduri si stimulente financiare, crearea locurilor de munca pe plan local si calificarea persoanelor interesate de ocuparea acestora conform standardelor internationale.

Activitatile pe care le desfasuram in proiectele noastre au in vedere toate aceste aspecte, asigurandu-se totodata, ca stimuleaza increderea oamenilor de a imbratisa un model care ii va conduce la o varianta imbunatatita a lor, ca actori activi in cadrul comunitatilor.

Mai multe detalii despre proiectele noastre puteti afla accesand linkul de aici.

Ariile de implicare CREFOP